Agnetas Rektorsrader

10 januari-17

Så drog det nya året igång med buller och bång. För mig var det så skönt att mjukstarta på jobbet den 2 januari. En veckas ledighet räckte. Jag vred dygnet, åt för mycket och var ute alldeles för lite, men känner mig otroligt utvilad och sugen på en ny termin med nya utmaningar, skratt och glädje.

Idag har alla fina och härliga barn och ungdomar kommit tillbaka och vi har startat enligt ordinarie schema. De jag mötte i morse verkade glada över att vara tillbaka och träffa alla sina kamrater. Jag tror att vi alla mår bra av rutiner och när helgen kommer känna oss förtjänta av ett par dagars ledighet. Nu är vi i mitten av januari och snön lyser med sin frånvaro, tungt tycker jag som älskar skidor, skridskor och vinterlek. Nu har ju i alla fall kylan infunnit sig så kanske lite skridskoisar på gång.

Vi har haft två riktigt bra planeringsdagar måndag och tisdag. Måndag förmiddag ägnade vi åt att sammanfatta alla olika arbetsgruppers arbete under hösten, ex på grupper: digitaliseringsgruppen, kulturgruppen, traditionsgruppen, trygghetsgruppen, elevhälsoteamet och utvecklingsgrupper för både lärare och fritidshem. Efter lunch satt fritidspersonal för sig och pratade utveckling av fritidshemmen och lärarna satt i ämnesgrupper och pratade bl.a om bedömning. Utöver det pratade vi om möjligheten till aktionsnära forskning och vilka olika projekt vi kan hoppa på. Vi har under sju års tid byggt och byggt, nu börjar det bli dags att vända blicken utåt och möta nya utmaningar. Min upplevelse är att många tycker det låter spännande, så vi får se vart vi landar.

Sen eftermiddag åkte vi alla ut till Djurönäset och umgicks och åt tillsammans. Tisdagens förmiddag ägnades åt analysarbete av alla våra resultat innan arbetet med att formulera mål till årets VP(verksamhetsplan) och under eftermiddagen arbetade arbetslagen var för sig med planering inför vårterminen. Det känns så bra och ganska unikt att all personal är delaktiga i utarbetandet av verksamhetsplan och verksamhetsberättelse, då finns förutsättningarna för att det inte bara ska bli hyllvärmare. Jag är så stolt över personalen som tar detta uppdrag på stort allvar och med ett stort engagemang.

Så vad händer nu, den närmaste tiden. Det är drygt sex veckor utan större avbrott, sex viktiga veckor med rutiner och kontinuitet. Sedan börjar loven, vecka 9 sportlov och vecka 14 påsklov samt alla långhelger. Under den här perioden förbereds och genomförs de flesta utvecklingssamtalen, vissa undantag kan förekomma, Nationella proven startar för åk 3 och 6 och det arbetas hårt. Nästa vecka har vi informationsmöte för blivande förskoleklassföräldrar och veckan därpå för våra sexor som ska välja skola inför åk 7. Jag misstänker att de flesta som bor här i Sjöstaden kommer söka till den nya högstadieskolan som byggs i Ekbacken och skall heta Eken. Vi skall även snart bjuda in blivande åk 4 föräldrar till ett informationsmöte. Ni precis som jag följer väl utvecklingen kring Vittras avveckling och jag vet inte mer än det som skrivs i pressen. Det positiva är att det ändå pågar en förhandling kring lokalernas användande på hög nivå. Jag håller tummarna och hoppas.

Avslutningsvis vill jag berätta att jag igår fick besked från Barncancerfonden, vi lyckades under en och en halvtimmes julmarknad samla in: 13.966kr i kontanter och 37.029kr via swish så totalt 50.995kr, wow vilken insamling, vilket bra jobb vi gjorde.

Några elever i åk 3 listade ut att det var jag som var tomte och berättade för en annan vuxen att de kallade mig för Magneta, då de tycker att jag är som en magnet som drar alla barn och vuxna till sig. Det var inte illa, eller hur!

Nu hoppas vi på fortsatt kyla och skridskor till helgen!
Agneta

Kategorier: