Agnetas Rektorsrader

21 sept-17

Vill börja med ett tack till den mamman som igår kom fram till mig när jag satt innanför dörren på Lugnets allè. Hon berättade hur nöjd hon var med skolan, att det var så många små och olika saker som gjorde den så bra. Bl.a att jag sitter där innanför dörren, och det var precis vad jag behövde höra. Ibland kan man känna sig som ett skämt och undra när någon ska avslöja en, så har det känts vissa dagar, som luften gick ur lite efter att vi nu ”byggt klart”, vi har nu t.o.m åk 6. Funderade också över mina brev/rader till er, fyller de längre någon funktion eller är det bara samma och samma, men då kom jag på att det finns massor av nya föräldrar som aldrig läst mina rader.

Jag startade terminen med att följa med sexorna på lägerskola, en vecka på Gotland och veckan därpå några dagar på barnens ö. Det var så bra och jag känner mig så stolt över både barn och vuxna.
Tänk att umgås med så många barn och aldrig behöva känna sig arg, irriterad eller trött. Ett tecken på att de har det bra tillsammans.
Mellan lägerskolorna var det Finnkampen på Stockholms stadion där Lugnets sexor representerade Sverige i skolkampen. De kämpade så väl och slutade som tvåa.

Som ni märker har jag varit på andra platser än på skolan under inledningen av denna termin. Det gör att jag känner mig lite på efterkälken. Men nu är luften påfylld och starten på simskolan för en vecka sedan gav som vanligt enormt med energi. Att vara simfröken är lika med att vara en idol, var man än befinner sig är det alltid någon elev som påminner om att jag är eller har varit varit deras simfröken.

Så vad har hänt och vad händer framöver?

Ni har alla varit på läsårets första föräldramöte, vilket i de flesta varit rena informationsmöten. Information är inte alltid så lätt så vi väljer att informera både i skrift och på möten. Nästa gång ni ses hoppas vi att ni får bli mer aktiva och samtala om för er viktiga frågor. Många har också varit på årets första utvecklingssamtal. Vi lägger ned mycket tid på att fundera ut när samtalen ska ligga i tid på terminen och hur innehållet ska se ut. Allt vi vill är att barnen ska känna sig delaktiga och att ni och barnen ska vara insatta i lärandet, veta vad som förväntas och hur läget är i skolan. Ni är många och har olika behov, det är det som gör det svårt att hitta modeller som passar alla. Vi tror efter att ha tagit del av förra terminens utvärderingar att vi för varje termin lyckas lite bättre. Har du minsta funderingar kring ditt barns lärande eller hur ditt barn har det i skolan, vänta inte tills utvecklingssamtalen utan kontakta den på skolan som kan ge dig ett svar.

IKT fortsätter att vara skolans stora utvecklingsområde med satsningar på fortbildning för såväl vuxna som barn. Vi har också gjort ett stort inköp av Ipads så alla elever från åk 4 disponerar en egen. Från förskoleklass är det en på två barn.

På Hammarby fabriksväg är det nu ett fullt utbyggt mellanstadium med med ca 400 elever. Det är många barn och mycket logistik kring raster och transporter mellan parker och de praktiska estetiska salarna. Vi arbetar hela tiden på att skapa en lugn och trygg miljö, och studiedagen nästa vecka kommer bl.a ägnas åt att se över scheman och logistik. Upptäcker vi buggar och feltänk kommer vi göra korrigeringar av t.ex scheman och hur de vuxna fördelar sig. I övrigt kommer dagen innehålla fortbildning kring användandet av Ipads.

Skönt att ”vara med i matchen” och känna mig full av energi inför alla utmaningar vi står inför.

Ta väl hand om er och era bästa barn Agneta

Kategorier: