Agnetas Rektorsrader

15 aug-17

Nu är det precis 24 timmar tills vi ses igen! Det ser jag verkligen fram emot, det ska bli både kul och spännande att starta det sjunde läsåret på Lugnet. Nu är skolan fullt utbyggd med alla årskurser som ska finnas, dvs från förskoleklass till årskurs sex.

Hur mycket vill ni veta om min sommar kan man undra? Tror att ni nöjer med att höra att jag haft en toppensommar, lagom av allt, vila, frisk luft, bad, sol, glädje, familjesamvaro, lite vardagsbekymmer och gamla föräldrar.

Jag började arbeta för drygt en vecka sedan och har haft gott om tid att prata och lyssna på alla fina medarbetare som kommit tillbaka en efter en. I torsdags hade vi en helt fantastisk dag tillsammans, vi träffades och åt frukost vid vindskyddet i Hammarbybacken. Efter det fick varje arbetslag en karta med utsatta kontroller och vid varje kontroll var det ett uppdrag som knöt an till Lugnets gyllene ord. Det känns stort att vi har en vision som vi så aktivt arbetar med, ord som vi formulerade för sex år sedan och som inte blivit en ”hyllvärmare”. Målgången var i Filosofens grav och där stod det uppdukat ett hav av råvaror, allt från laxfilèt till citrongräs. Utöver det fanns det stormkök, grillar och en stor murikka-panna. Det blev teambilding på hög nivå. Alla var vi överens om att det var en lunch utöver det vanliga. Vi i skolledningen vandrade runt bland alla kockar och provsmakade! Att allt detta med lunchen var möjligt kan vi tacka köket med Hatem i spetsen för.
Eftermiddagen och fredagen ägnades åt planering och praktiskt arbete. Tack för att ni alla ordnade för era barn då skolan var helt stängd.
Så vad händer detta läsår kan man ju undra, inga större förändringar för Lugnet. Alla tjänster är besatta och skolan är full dvs 910 elever. Bara det känns fantastiskt som ytterst ansvarig. Vårens resultat vad det gäller Nationella prov, brukarundersökningar, trygghetsenkäter, medarbetarenkäter och budget ser också väldigt bra ut, så vår största utmaning är att förvalta det vi tillsammans med er skapat.
Det blir en fortsatt satsning på den digitala utvecklingen där eleverna i årskurs 4-6 kommer att förfoga över varsin Ipad och i årskurs 1-3 en på två elever. Det möjliggör andra arbetssätt och andra kommunikationsformer mellan varje elev och pedagogerna.
Staden har bytt och håller på att byta skolplattform och tyvärr sker många byten just nu i skolstarten. Det är viktigt att ni föräldrar omgående loggar in på skolwebben då det är där ni både sjukanmäler era barn, får tillgång till ditt barns kunskapsutveckling och kan ta del av all information från skolan. Under de närmaste dagarna kommer information om hur ni ska gå till väga.
Alla skolor i Stockholms stad ska satsa på pulshöjande aktiviteter, och Lugnets mål är att varje arbetslag ska schemalägga en sådan aktivitet varje dag.
På hemsidan finns läsårsdata där ni kan se lovdagar, studiedagar, terminsstart och avslut samt husmöten.
Nu börjar sidan närma sig sitt slut så dags att knyta ihop säcken. Detta var ett litat axplock kring terminen som kommer, men framför allt VÄLKOMNA tillbaka till ett nytt läsår, nu kör vi!

Allt gott till er Agneta

Kategorier: